2.Издание, САБОТА, 19 ОКТОМВРИ 2024
НЕГОРСКИ БАЊИ, ГЕВГЕЛИЈА

Често поставувани прашања

Без разлика дали сте искусен ултра тркач кој бара нов предизвик или некој што бара необично искуство, Backyard Ultra ги поздравува сите кои се осмелуваат да се придружат.

Како да стигнам до Панкс Бакјард Ултра?

Punk's Backyard Ultra се наоѓа во селото Негорци на само 3 километри од градот Гевгелија и од грчката граница. Нашите домаќини - место на трката - бањата Негорски Бањи е приближно 1,5 часа од Скопје и 1 час од Солун со автомобил преку автопатот Е75.

Какви капацитети има?

На местото на трката има основни капацитети. Тие вклучуваат тоалети, снабдување со вода за пиење и мала станица за полнење на челни ламби и телефони. Ви препорачуваме да донесете дополнителни батерии/продолжни кабли за полнење за вашите челни ламби и телефони бидејќи нашите можности за напојување се ограничени.

Дали има сместување на локацијата?

Достапни се бесплатни кампови на местото на трката веднаш до коралната зона на старт/крај. За да ги добиете најдобрите локации кои се најблиску до почетната линија, ви препорачуваме да пристигнете во PBU во петок попладне или сабота рано наутро.
Исто така, хотелите во Негорски Бањи нудат намалени цени за тркачи за сместување со полупансион.
Резервирај овде во Негорски бањи

Дали има сместување во Гевгелија?

Да. Достапно е сместување во Гевгелија, хотели, мотели и опции преку Airbnb.

Дали има достапен паркинг на местото на трката?

Да, бесплатен паркинг има пред хотелите во Негорски Бањи како и на сервисната улица покрај хотелите.

Каква опрема треба да донесам на трката?

Ова е трка каде што треба да бидете самодоволни и организирани. Задолжителна опрема вклучува телефон, наполнета челна ламба, шише со вода од 500 ml. Препорачливо е да понесете и јакна за дожд и топла облека бидејќи може да залади навечер и рано наутро. Освежителната станица ќе обезбеди вода/електролити и основна храна (супа, топол чај, овошје, барови, чоколадо, чипс). Надвор од споменатото, сите останати храна и пијалоци ќе треба да ги обезбедат учесниците на трката.

Може ли да донесам своја екипа за поддршка?

Да, обавезно не доаѓајте сами. Личната поддршка на трката е добредојдена и ве охрабруваме да ги доведете вашите најблиски пријатели, или семејството и децата за да ве поддржат, но ќе треба да го делите истото кампување бидејќи има ограничен простор на располагање.

Како можам да добијам фотографии од трката?

Фотографи ќе го фотографира секој учесник во трката и ќе ги постави на нашата веб-страница и платформите на социјалните медиуми што е можно поскоро.

Дали имаш други прашања?

Те молиме пиши ни имејл на  punksbackyardultra@gmail.com или јави му се на директороо на трката Дејан Крле 071 246 423 за време на работни часови.

Гордо поддржани од

punksbackyardultra@gmail.com

Дејан Крле, директор на трката 
071 246 423
Copyright TREX 2023
www.trex.mk
envelope